Angyallak

Szobába nyílás, szobából világra nyíló tágulás, verseken át, magamon át, magadon át, vezethetetlenül vezetett lényem, lényed, áramlása,egy remélt végtelenbe... Neked adom...Magadévá teheted, magadon keresztül szeretheted, magad szeretheted általa....


Első levél távollétedben...


Kedves!

Ismét marad a levélírás.
Kicsit másként,mint egykorán, a vőlegénynek, társnak szóló.
Elutaztál, nem hagytál végleg magamra, s könnyezve váltunk el, s nem egy veszekedés, vagy közös megegyezés után, hogy jobb lesz nekünk külön. Az után a megegyezés után váltunk el, hogy együtt lehet jó nekünk csak. S még ilyenkor is megtörténik, hogy útrakelve, magunk mögött hagyjuk a másikat. Nem lehet mindig együtt lenni...de.De.Mi mindig együtt voltunk,és szerettem azt az állapotot...s persze most se önszántunkból változtatunk a szokásainkon.

Nem volt unalmas ez a nap végül is. Elváltunk, s ha jól megvizsgáljuk azt a pillanatot, már a szombat nagy részét magunk mögött is hagytunk, mikor utolsóra maradt csókunk után ajtót csuktak hátam mögött. Én indultam el először.
S mégis én maradtam itt, életünk tarkaszín terébe, ahonnan magaddal szívtad mind a színeket.
Még a macska is meggágyult mire hazaértem, megharagudván, hogy galád mód felcsomóztam a függönyt, tépkedi a fogasról lógó ruháimat.

Nem volt unalmas ez a nap.Csókolgattam a nagymamám homlokát, melyen mintha a könnyei mintha felfele is folytak volna a szeméből, s bíztattam, hogy élnie kell, ha meg akarja ismerni majdan eljövő dédunokáját. Ezen néha elmosolyodott. A nagyapám is ránézett egyszer kétszer a pocakomra, de mondtam, hogy még azért nem,de majd...

Sajnálom a nagymamácskámat. 

Ott is voltunk.Ott. Ahol én születtem, ahol először felsírtam, s hangommal megtöltöttem a falakat, hogy most neked legyek. 
Azt a szörnyűséget ami ott várt, azt senkinek nem kívánom, végképp nem egy anyának.
Borzalom. Amikor egy betegség megeszi az embert minden túlzás nélkül. Elfogyasztja, és az ember szabályszerűen elfogy. S már nem tudod ráhúzni az ember-fiókba soroló tulajdonságokat és képleteket. Gollem?Smiagol?Minden eszedbe jut, s szégyen tölt el amikor megszólalnak a hangok a fejedben,s felcímkézel valakit nevekkel,valakit akit már nem is ismersz,és talán nem is ismertél soha. 40kg-os férfi, akinek a combja vékonyabb, mint a karom.Görnyedt,hát, szürke foltos bőr.Beszélni nem tud. Leszedált, a halál folyosóin bolyongó csontváz rászáradt bőrben s az Isten tudja csak mi a fenét keres még itt.
Szégyenlem,de nem bírtam bent maradni. Nem bírtam nézni, nem vagyok elég erős idegzetű.
A felnőttek kérdeztek párat, mit vigyenek, kapott e gyógyszert? Ennyi.Mi mást is lehetne.Néztük, vagyis álltam becsukott szemmel, néhol befogottal, és miután párszor önkéntelenül is végigmértem, tehetetlenül magam mőgé csuktam az ajtót.

Sokszor eszembe jutottál.Nagyon félek az estétől.
Tudod az a baj, hogy ha átalszom a nappalokat, nem tudok éjjel elaludni, és elfog a sírás.
 Éjszaka akkor is fáradt vagy,ha nem tudsz aludni.Megszoktam a kis nyüzüge mellkasodat, szeretek azon fészkelni éjszakákon.
Már most hiányzol.Elesett kislánynak érzem magam,s nélküled a legegyszerűbb feladatokat sincs kedvem ellátni.
Remélem írsz még ma...nagyon remélem.Hiányzol...